POLAGRA 2022

Poznaj program, spotkaj wystawców. POLAGRA już 26-28 września

Uznane marki z całego świata i instytucji branżowych, konkursy kulinarne silny nacisk na eksperckie debaty i szkolenia, niezbędne zwłaszcza w czasach trudnych dla całej branży spożywczej. POLAGRA odbędzie się 26-28 września. By nie przeoczyć odpowiedzi na ważne pytania, spotkania ze swoimi kontrahentami i potencjalnymi klientami, wystarczy odebrać bezpłatne zaproszenie.

Swoją obecność na targach POLAGRA zapowiedziało niemal 130 wystawców. Wraz z targami Taropak, które odbywają się równolegle, i które można odwiedzić w ramach jednego biletu, ich liczba aktualnie sięga ponad 190, a lista nadal się powiększa i jest aktualizowana.

Reagujemy na zmiany w branży spożywczej

Sytuacja w branży spożywczej zmienia się jak w kalejdoskopie. Na POLAGRZE reagujemy na te zmiany wspólnie z wystawcami i partnerami.

Pierwszego dnia eksperci porozmawiają o teraźniejszości i przyszłości branży mięsnej, a prawnicy z kancelarii WBK poprowadzą szkolenie o najnowszych trendach i obowiązkach prawnych w oznakowaniu żywności i opakowań.

Dzień drugi na scenie to kongres Polagra Export Meeting poświęcony eksportowi polskiej żywności oraz kilka godzin prelekcji i debat redakcyjnych pt. „Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy”.

Nie zapominamy o ochronie środowiska – jednym z największych wyzwań stojących aktualnie przed branżą spożywczą. Temu tematowi poświęcona zostanie szkolenie i debata „Zobowiązania środowiskowe, czyli ROP i system kaucyjny w branży spożywczej i sektorze HoReCa: wyzwania, szanse i koszty”, realizowana razem ze Związkiem Pracodawców Przemysłu Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK.

Technologie i rzemiosło

POLAGRA to nowoczesność łącząca się z tradycją. Z jednej strony to ekspozycja produktów i zaawansowanych rozwiązań technologicznych, z drugiej docenienie polskich rzemieślników.

W tym roku wśród wystawców są liderzy i technologiczni giganci, firmy związane z branżą mięsną i mleczarską. Ekspozycja technologii piekarniczych i cukierniczy zostanie wzbogacona przez konkurs dla piekarzy Master Baker i Forum Piekarski Zdrowe Pieczywo.

Jak zwykle docenimy i nagrodzimy najlepsze produktu, a po ceremonii otwarcia, poznamy laureatów Złotego Medalu Grupy MTP i statuetek Acanthus Aureus.

Smakowita HoReCa

Prestiżowym akcentem tegorocznej POLAGRY będzie finał konkursu Kulinarny Puchar Polski – powracający po trzech latach przerwy spowodowanej pandemią. Znamy już wszystkich finalistów. „Najlepszego z Najlepszych” poznamy 27 września.

Podczas targów przez trzy dni (26-28 września) będą trwały warsztaty dla szefów kuchni, a pierwszego dnia na scenie nagrody odbiorą laureaci ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku” organizowanego przez Polska Press Grupa.

Równolegle z targami POLAGRA potrwają targi opakowań Taropak. Z kolei pierwszy dzień tych wydarzeń, czyli 26 września będzie ostatnim dniem targów Smaki Regionów. Bilety i zaproszenia na POLAGRĘ upoważniają więc do zwiedzania wszystkich trzech wydarzeń.

 

Targi POLAGRA będą otwarte dla zwiedzających 26-28 września, w godz. 10:00-17:00

Więcej informacji na:

www.polagra.pl

www.kulinarnypuchar.pl